Вчителі отримають 43 тисячі ноутбуків від Google - Шкарлет

Минулого року Україна придбала 60 тисяч ноутбуків для вчителів
Важливо
Вчителі отримають 43 тисячі ноутбуків від Google - Шкарлет
Робота за ноутбуком Фото: Pexels
24 Травня 2022, 13:03
читать на русском

Google передасть 43 тисячі ноутбуків Chromebook для українських вчителів.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у Telegram.

У межах Світового освітнього форуму 2022 зустрівся з директором із маркетингу Google у сфері освіти пані Самантою Пітер, керівником програм з урядових комунікацій у Європі, Близькому Сході та Африці Вільямом Флоренсом і підписав угоду про партнерство щодо передачі 43 тис. девайсів для українських учителів, - сказав Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що компанія Google підтримала українську освіту в чисельних проєктах. Зокрема, у закладах загальної середньої освіти розгорнули сервіс Google Workspace for Education (GoogleClassroom) та провели масштабні Всеукраїнські тренінги для педагогічних працівників.

Наша держава продовжує цифрову трансформацію сфери освіти наперекір жорстокій агресії рф проти України. Про це свідчить створення численних онлайн-сервісів і забезпечення вчителів сучасними девайсами, - пояснив Шкарлет.

Він наголосив, що минулого року за допомогою Всеукраїнського проєкту "Ноутбук кожному вчителю" було придбано понад 60 тисяч девайсів для вчителів, проте війна зупинила реалізацію проєкту. Адже частина техніки знаходилася в нині зруйнованих і пошкоджених школах. Також окупанти викрали з закладів освіти багато техніки.

В умовах повномасштабної війни ми вимушені починати спочатку, - додав Шкарлет.

Нагадаємо, раніше уряд виділив 980 млн гривень для покупки ноутбуків для 60 тисяч вчителів по всій Україні.  З урахуванням співфінансування очікується, що середня вартість ноутбука - близько 20 тисяч гривень.

Читайте також