Школи Києва можуть закрити на карантин через грип та ГРВІ

У столиці зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей: за минулий тиждень виявлено 11 305 випадків (на 2 244 випадки більше, ніж у попередній тиждень)
Важливо
Школи Києва можуть закрити на карантин через грип та ГРВІ
школа, карантин
6 Лютого 2024, 16:44
читать на русском

У Києві зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей. Тому в столиці можуть закрити школи.

У столиці зростає захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей: за минулий тиждень виявлено 11 305 випадків (на 2 244 випадки більше, ніж у попередній тиждень).

"Медики закликають батьків не водити дітей із симптомами хвороби до дитячих садків та шкіл. Щоб запобігти стрімкому розповсюдженню інфекцій, медики також закликають дотримуватися заходів епідеміологічної безпеки та свідомо ставитися до здоров’я", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що якщо рівень захворюваності серед школярів і надалі зростатиме, столична влада буде змушена рекомендувати закладам освіти працювати дистанційно.

У Київській області школи вирішили закрити на карантин через зростання кількості хворих на грип та ГРВІ.

Як повідомили у Київському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України, в області майже на 40% зросла кількість людей, які захворіли на грип та ГРВІ.

Нагадаємо, з вівторка, 6 лютого, школи Сум закривають на карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

Від 5 до 9 лютого школи Ужгорода закрили на карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

Упродовж минулого тижня в Україні зафіксували понад 185 тисяч хворих на грип, коронавірус та ГРВІ. З них – 96120 діти.

Як повідомило Міністерство охорони здоров’я України, в Житомирській, Хмельницькій і Чернівецькій областях зафіксували перевищення епідемічного порогу.

У Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській і Чернігівській областях зафіксували середній рівень захворюваності. В інших регіонах – неепідемічний рівень.

Також, згідно з даними МОЗ, за минулий тиждень майже у 3500 пацієнтів виявили COVID-19.

Наразі через циркуляцію вірусів грипу у 22 регіонах країни спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ, зокрема серед дітей.

Читайте також