Школи окупованих районів Запоріжжя достроково підуть на літні канікули

Неможливо продовжити навчання на окупованих територіях за українським законодавством
Школи окупованих районів Запоріжжя достроково підуть на літні канікули
Школа Фото: kyivcity.gov.ua
27 Квітня 2022, 21:08
читать на русском

У понеділок, 2 травня, в окупованих районах Запорізької області в школах достроково завершать навчальний рік через спроби окупантів відновити навчання за російською програмою. 

Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у Facebook.

Щоб уникнути можливих провокацій та убезпечити вчителів та школярів, вчора Запорізька обласна військова адміністрація прийняла виправдане рішення про дострокове завершення навчального року в окупованих районах області 2 травня 2022 року (Василівський, Пологівський, Бердянський та Мелітопольський райони). Це виважений крок в умовах воєнного стану, адже мова йде про неможливість продовження навчання на тимчасово окупованих територіях за українським законодавством і захист учасників освітнього процесу, - сказав Тарас Кремінь.

Своєю чергою освітній омбудсмен Сергій Горбачов зазначив, що працівники закладів освіти постійно повідомляють "про тиск, примус, насилля та намагання окупантів запровадити освітній процес російською мовою та за незрозумілими програмами" на окупованих територіях.

Нагадаємо, російська влада планує стерти з пам'яті дітей, яких депортували з Донецької та Луганської областей, всі зв'язки з Україною.

Читайте також

1