Шмигаль представив сім інструментів для підтримки бізнесу

Уряд шукає шляхи розв'язання ситуації
Шмигаль представив сім інструментів для підтримки бізнесу
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
16 Листопада 2020, 14:17
читать на русском
Уряд анонсував сім інструментів підтримки галузей, які найбільше постраждали від карантину вихідного дня. Розпочати підтримку за їх допомогою планується уже цього тижня.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) сказав під час онлайн-наради із міськими головами, передає Урядовий портал.

На сьогодні в нас є низка інструментів, які проявили себе навесні. Також ми працюємо над розробленням нових програм. У нас на сьогодні є до семи інструментів, якими ми будемо вже цього тижня підтримувати галузі, які страждають найбільше, — сказав Шмигаль.

Він зазначив, що уряд зараз шукає шляхи, які дадуть змогу пригальмувати процес зростання кількості хворих на COVID-19: від адаптивного карантину до вдосконалення карантину вихідного дня. За його словами, запроваджені заходи стосуються здебільшого трьох галузей.

Для нас це один із виходів, коли на вихідних люди перебувають удома і не створюють великий потік та скупчення. Великі заробітки галузей саме у суботу та неділю якраз є доведенням факту, що величезні потоки людей рухаються в галузь харчування та розваг, — зауважив глава уряду.

Читайте також

За словами епідеміолога Наталії Виноград, наразі було два варіанти стримування захворювання: або карантин вихідного дня, або повний локдаун. Вона навела приклад, що інші країни також вдаються до запровадження комендантської години.

Водночас заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) підкреслив, що жорсткий локдаун, який "закриє" країну на три тижні, сильно вдарить по економіці.

Коли ми говоримо про карантин вихідного дня, то в разі, якщо він виконуватиметься на 100%, це значно вплине на коефіцієнти приросту (хворих - ред.) за тиждень. Коефіцієнт приросту за тиждень дасть змогу нам якомога довше тримати систему охорони здоров’я у повній готовності, — заявив Ляшко.

Він додав, що МОЗ сьогодні переорієнтовується на закриті колективи, щоб запобігти масовим спалахам у малих соціальних групах, та закликав міських голів до спільної роботи.

Нагадаємо, що заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк заявляє, що наразі 27 народних депутатів хворіють на COVID-19, у середу-п`ятницю засідань Верховної Ради може не бути.

Рішення уряду про продовження або скасування карантину вихідного дня розглянуть не раніше, ніж через два тижні.