Шмигаль закликав регіони утриматися від проведення масових заходів

Прем’єр-міністр доручив владі Києва перевірити місцеві ринки та посилити контроль за перевезеннями в громадському транспорті
Шмигаль закликав регіони утриматися від проведення масових заходів
Денис Шмигаль (фото: Вікіпедія)
13 Жовтня 2020, 07:03
читать на русском

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль спільно із секретарем Ради національної безпеки та оборони Олексієм Даніловим провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України.

Глава Уряду озвучив актуальну статистику щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію та зазначив, що критична ситуація продовжує залишатися в Харківській області, повідомляє пресслужба уряду.

Читайте також

За останню добу на Харківщині 741 людина захворіла — це абсолютний рекорд. У Сумській області захворіли 418 людей. Більш ніж по 200 — у Київській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій областях. Тут є чіткі тенденції зі зростання кількості захворювань, — підкреслив Денис Шмигаль.

Він заслухав голів Харківської обласної та Київської міської держадміністрацій щодо заходів із протидії поширенню COVID-19. Харківська область та м. Київ залишаються лідерами за загальною кількістю виявлених випадків захворювання. Денис Шмигаль (Денис Шмигаль  - досьє) доручив їм надати пропозиції міністерству охорони здоров’я щодо збільшення ліжкового фонду.

У КМДА зазначили, що готові відпрацювати розгортання мобільних госпіталів та розширити кількість ліжкомісць за рахунок установ Національної академії наук та спеціалізованих відомчих лікарень,  зазначено у повідомленні.

Читайте також

Прем’єр-міністр також доручив КМДА спільно з Держпродспоживслужбою перевірити на дотримання протиепідемічних правил місцеві ринки та підсилити контроль за перевезеннями в громадському транспорті.

Крім того, Денис Шмигаль закликав керівників усіх областей утриматися від проведення масових заходів найближчим часом, у тому числі конгресів і конференцій.

На День захисника України в різних містах планується проведення урочистих заходів. Прохання тримати діалог та вести активну роботу з організаторами, щоб заходи відбулись у безпечних умовах із дотриманням всіх протиепідемічних правил, — зазначив прем’єр-міністр.

1