Штурм Сєвєродонецька триває вже котру добу поспіль, ситуація загострена, - Гайдай

Ворог артилерією руйнує вщент багатоповерхівки та об’єкти промисловості
Штурм Сєвєродонецька триває вже котру добу поспіль, ситуація загострена, - Гайдай
Наслідки обстрілів у Луганській області / Фото: t.me/luhanskaVTSA
14 Червня 2022, 08:48
читать на русском

Ситуація в Сєвєродонецьку вкрай загострена, штурм міста триває вже не котру добу поспіль. Були нові обстріли підприємств "Азот" та "Стеклопластик".

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в Telegram.

За його словами, ворог артилерією руйнує вщент багатоповерхівки та об’єкти промисловості.

Ми маємо ще одне цілеспрямоване влучання в об’єкти сєвєродонецького "Азоту" та "Склопластику". Зруйнований міст, приміщення обласної ДСНС, обстріляні прилеглі селища Синецький та Павлоград. Щодня стає відомо про загиблих, до яких через щільність обстрілів важко дістатися. Багато пошкоджених багатоповерхівок в старих районах Сєвєродонецька, деякі з них російська армія розстрілювала так, щоб знести до самого фундаменту, - сказав Гайдай.

Голова ОВА вважає, що наступ окупантів в районі Метьолкіного не вдався. Активні бойові дії минулої доби велися на напрямках Тошківка - Устинівка, Оріхове - Золоте, Комишуваха - Врубівка, Василівка - Білогорівка, Ниркове - Миколаївка

Через ворожі обстріли у Врубівці зруйновані 13 будинків, у Тошківці - 11, у Лисичанську - сім, у Гірському - два, а поранену жінку із Новодружеська госпіталізовано до лікарні іншого регіону.

Гайдай зазначив, що на підсилення ворогу підійшли ще дві батальйонних тактичних групи. Окупанти намагаються оточити підрозділи ЗСУ у районі населених пунктів Лисичанськ, Привілля, Сєверодонецьк, Борівське.

Нагадаємо, що російські військові зруйнували всі мости, по яких можна було доїхати до Сєвєродонецька Луганської області.

Читайте також