Шуляк розповіла про склад дисциплінарної комісії партії "Слуга народу"

Остаточно її членів затвердить з'їзд партії
Важливо
Шуляк розповіла про склад дисциплінарної комісії партії "Слуга народу"
Шуляк Олена (фото: facebook.com/ShuliakOlena)
27 Грудня 2021, 14:32
читать на русском

Обласні організації партії "Слуга народу" нададуть кандидатури потенційних членів дисциплінарної комісії політичної сили, після чого з'їзд затвердить її кількісний склад.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявила очільниця партії Олена Шуляк.

За її словами, поява такого органу точно актуальна для партії, бо необхідно розглядати різні ситуації, пов'язані з місцевими та народними депутатами.

Як бачимо, в "зашквари" потрапляють різні представники нашої політсили. Цей орган розглядатиме можливість застосування імперативного мандату до місцевих депутатів, виключення із парламентської фракції народних депутатів, а також позбавлення їх мандатів. Звичайно, добре, якщо не буде потреби порушувати на з'їзді питання про позбавлення народних депутатів мандатів, але дисциплінарна комісія зможе займатися і цим, - пояснила Шуляк (досьє Олени Шуляк).

Водночас на питання про те, яким буде склад дисциплінарної комісії, нардеп зазначила, що, ймовірно, обласні організації нададуть кандидатури "таких авторитетних людей, які зможуть у ній працювати, а вже на з'їзді оберемо дієву кількість".

Якщо до неї увійде 50 осіб, вона точно ніколи не збереться. Тому буде сім чи дев'ять членів - вирішуватиме безпосередньо з'їзд партії, тобто це не стане моїм одноосібним рішенням, - додала Шуляк.

Нагадаємо, саме Шуляк ініціювала створення "дисциплінарної комісії" у Верховній Раді, яка даватиме оцінку діям нардепів після її обрання головою партії.

Читайте також