Швейцарія ухвалила сьомий пакет санкцій проти росії

Нові заходи передусім стосуються заборони на купівлю, імпорт або транспортування золота та золотих виробів з росії
Важливо
Швейцарія ухвалила сьомий пакет санкцій проти росії
Прапор Швейцарії (Фото: Прапори)
3 Серпня 2022, 18:00
читать на русском

Швейцарія ухвалила сьомий пакет санкцій проти росії через тривалу військову агресію РФ проти України.

Про це повідомляє портал уряду Швейцарії.

Зазначається, що Федеральна рада запровадила додаткові санкції проти Росії 3 серпня відповідно до останніх санкцій ЄС щодо золота та виробів із золота. Заходи набувають чинності о 18:00 3 серпня.

Нові заходи передусім стосуються заборони на купівлю, імпорт або транспортування золота та золотих виробів з росії. Послуги, пов’язані з цими товарами, також заборонені, - йдеться у повідомленні.

Новий пакет санкцій також включає заморозку активів найбільшого російського банку "Сбербанк", йому заборонено надавати кошти, економічні ресурси чи технічні послуги. Нові обмеження вводяться і для його дочірніх компаній.

Крім цього, 29 липня Федеральний департамент з питань економіки, освіти та досліджень (EAER) додав до списку санкцій ще 54 особи та 9 організацій та організацій. Таким чином список осіб та організацій, до яких Швейцарія ввела санкції у зв’язку з ситуацією в Україні, повністю відповідає списку ЄС.

Швейцарія прагне подолати глобальну продовольчу та енергетичну кризу. Федеральна рада зазначає, що жоден із заходів проти росії не спрямований проти торгівлі сільськогосподарськими чи харчовими продуктами між третіми країнами та росією.

Щоб уникнути перебоїв у платіжних каналах, Федеральна рада зробила два нових винятки щодо операцій, пов’язаних із сільськогосподарською продукцією та поставками нафти до третіх країн, як це зробив ЄС, - зазначається на порталі уряду країни.

Нагадаємо, що Європейський союз продовжив на шість місяців, до 31 січня 2023 року, економічні санкції проти росії через війну в Україні.

Читайте також