Сильні опади і мороз: що обіцяє українцям погода у неділю

На дорогах і тротуарах окрім південної частини буде слизько, пішоходи та водії – будьте уважними!
Сильні опади і мороз: що обіцяє українцям погода у неділю
6 Січня 2024, 15:23
читать на русском

Внаслідок суттєвих контрастів температури повітря між північними та південними областями нашої країни, збережеться погода з опадами і такими небезпечними явищами як ожеледь, тумани та налипання мокрого снігу. У той час як на півдні та у Криму очікуються аномально високі температурні показники: вдень місцями до +10…+15 °С, на крайній півночі Сумщини та Чернігівщини у нічний час можливе посилення морозів нижче -20 °С!

Про це пише синоптик Ігор Кибальчич.

У західних областях 7 січня  протягом доби пройдуть помірні, подекуди значні опади у вигляді дощу з переходом у сніг. Місцями ожеледь, хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9 - 14 м/с. Температура повітря вночі від -16 °С на Поліссі до +7 °С на Закарпатті, вдень від -13 °С на Поліссі до +9 °С на Закарпатті.

У північних областях вночі пройде невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -10...-15 °С, у Чернігівській та Сумській областях -16...-22 °С; вдень -8...-13 °С, у Чернігівській та Сумській областях -12...-17 °С.

У центральних областях вночі невеликі опади у вигляді снігу, місцями з дощами. Вдень значний сніг, місцями дощ. Ожеледь, місцями налипання мокрого снігу, вдень місцями хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень -1...-6 °С.

У південних областях вночі без істотних опадів. Вдень дощ, місцями ожеледь. Тумани, видимість 200 – 500 метрів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +7...+12 °С, на півночі Одеської області близько 0 °С, у Криму місцями до +15 °С.

У східних областях вночі невеликий дощ із мокрим снігом, вдень сніг, місцями з дощем. Ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, місцями до -10 °С, вдень -4...-9 °С, місцями до -15 °С.

Нагадаємо, найближчими днями в деяких регіонах України очікуються складні погодні умови, повідомляє Гідрометцентр України. Вони будуть викликані вторгненням арктичного повітря з Півночі Європи та утворенням активного циклону на півдні країни.

Середня місячна температура в січні 2024 року прогнозується в межах 0-4 градусів морозу, на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях 0-2 градусів тепла. Це на 1,5-2,0 градусів вище за норму.

Читайте також

1