Сніг і сильний мороз: синоптики попередили про погіршення погоди у вихідні

Морози сягатимуть до мінус 20-25 градусів
Сніг і сильний мороз: синоптики попередили про погіршення погоди у вихідні
Сніг у Карпатах Фото: facebook.com/chornogora.rescue112
5 Січня 2024, 15:33

Найближчими днями в деяких регіонах України очікуються складні погодні умови, повідомляє Гідрометцентр України. Вони будуть викликані вторгненням арктичного повітря з Півночі Європи та утворенням активного циклону на півдні країни.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Зокрема, вдень 7 січня та протягом доби 8 січня в Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях очікується значний сніг. Синоптики передбачають, що сніговий покрив складе щонайменше 10-20 см, а у Кіровоградській та Дніпропетровській областях — до 30 см.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях прогнозуються значні опади у вигляді дощу із переходом у сніг, ожеледь та налипання мокрого снігу.

В центральних, східних та південних областях пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, очікуються хуртовини та снігові замети, а на дорогах більшості областей країни — ожеледиця.

Крім того, упродовж 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20° морозу. Мешканці Чернігівщини та Сумщини побачать на термометрах позначки до 19-25° морозу, натомість у південній частині України мінусові температури сягатимуть  7-15°.

У Гідрометцентрі попередили, що складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення.

Нагадаємо, середня місячна температура в січні 2024 року прогнозується в межах 0-4 градусів морозу, на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях 0-2 градусів тепла. Це на 1,5-2,0 градусів вище за норму.

Читайте також

1