Сильні снігопади у Києві: у КМДА попередили водіїв та комунальників

На вулиці виведуть снігоприбиральну техніку, власників авто просять пересісти на громадський транспорт
Сильні снігопади у Києві: у КМДА попередили водіїв та комунальників
Снігопад у Києві (Фото: КМДА)
24 Грудня 2021, 21:19
читать на русском

За прогнозами синоптиків, у найближчі кілька днів в столиці очікуються сильні снігопади.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У Києві погіршуються погодні умови, синоптики прогнозують снігопади у кілька найближчих днів. Нагадую, що у місті працюють пункти обігріву, куди може звернутися кожен, хто потребую допомоги у ці морозні дні та під час негоди. Також на період погіршення погодних умов діє обмеження на в’їзд у місто великогабаритного транспорту, що дає нам змогу розвантажити дороги, а вранці та ввечері мінімізувати затори, – розповів Поворозник.

Він додав, що до роботи в посиленому режимі вже готові дорожники. Спеціальну техніку КК "Київавтодор" розташовують на вихідних позиціях ще до початку опадів, аби оперативно розпочати обробку протиожеледними засобами та прибирання снігу. Для очищення й обробки вулиць загалом є 458 одиниць основної і 128 одиниць додаткової техніки. Де саме працює спецтехніка можна побачити на онлайн-мапі.

Як завжди, у період погіршення погодних умов закликаю містян за можливості не використовувати особистий транспорт, а надавати перевагу громадському. Водіям нагадую, що припарковані автомобілі не мають заважати роботі спецтехніки, аби їх не довелося евакуювати. І, будь ласка, будьте пильними та обережними на дорогах! – підкреслив Микола Поворозник.

Він також зазначив, що столична інспекція благоустрою у період посилених опадів ретельно контролює снігоприбирання на балансових ділянках. Сніг біля будівель та споруд має бути прибраний, і власники несуть персональну відповідальність.

Нагадаємо, з 21 та до 23 грудня у Києві відбулося значне зниження температури та сніг, а на дорогах – ожеледь.

1