Сильний дощ та мокрий сніг: синоптики прогнозують негоду на заході України

На решті території України хмарно та без опадів
Сильний дощ та мокрий сніг: синоптики прогнозують негоду на заході України
Дощ, погода Фото: УНІАН
20 Січня 2023, 08:07
читать на русском

У п'ятницю, 20 січня, у Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях значний дощ та мокрий сніг. Синоптики попереджають автомобілістів про проблеми в русі.

Про це повідомляє  Укргідрометцентр.

Так у західних областях хмарно; вночі невеликий, вдень помірний дощ та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. У Карпатському регіоні значні опади. Температура вночі та вдень від 4° тепла до 1° морозу, на Закарпатті 1-6° тепла.

"20 січня у Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях значний дощ та мокрий сніг. І рівень небезпечності", - попереджають синоптики.

На решті території країни хмарно з проясненнями, без опадів. У Житомирській та Вінницькій областях вдень невеликий дощ; температура вночі 1-6° тепла, вдень 5-10° тепла.

У південній частині 10-15° тепла, на сході країни вночі близько 0°, вдень 2-7° тепла.

Вітер південно-східний, у західних областях північний, 7-12 м/с, в Україні, крім західних та більшості північних областей, місцями пориви 15-20 м/с.

Нагадаємо, цього тижня Україну накриє "Африканський синдром": потепліє до плюс 20 градусів. 18-20 січня, по всій території України встановиться аномально тепла погода.  В Україні не виключено перевищення кліматичної норми на 10-15 °C.

1