Сильний вітер і дощ: синоптики оголосили штормове попередження в Україні

Через негоду синоптики у центрі, на півдні та сході України встановили перший (жовтий) рівень небезпеки
Сильний вітер і дощ: синоптики оголосили штормове попередження в Україні
Погода, вітер Фото: УНІАН
20 Жовтня 2023, 08:25
читать на русском

Погода в Україні сьогодні, 20 жовтня, погіршиться. У частині областей нашої країни оголосили штормове попередження.

Про це повідомляє  "Укргідрометцентр" у Facebook.

За прогнозами синоптиків, сьогодні у південних, центральних та східних областях будуть шквали. Пориви вітру досягатимуть 15-20 м/с. У Карпатах - шквали до 20-25 м/с.

Крім того, Закарпаття накриють дощі. Синоптики попереджають про сильні опади.

Через негоду синоптики оголосили у центрі, на півдні та сході України штормове попередження та встановили перший (жовтий) рівень небезпеки.

"Вітер південно-західного напрямку досягатиме сильних поривів на півдні та сході України, на решті території він буде помірним, східного напрямку. Температура повітря далі випробовує нерви синоптиків. На крайній півночі +8+12, на Закарпатті та у Чернівецькій області, а також на Одещині +20+23 градуси. У більшості областей України +12+17 градусів, місцями у центральній частині до +19 градусів", – розповіла у своєму прогнозі синоптик Наталка Діденко.

У столиці України в п’ятницю, 20 жовтня, варто буде брати з собою парасолю, виходячи з дому. Сильніший дощ очікується вранці. Небо буде хмарним, а повітря – вологим і порівняно теплим. Температура триматиметься на рівні близько +12 градусів.

У суботу, 21 жовтня, в Києві буде від +10 до +13 градусів, у неділю – до +18 градусів.

У вихідні істотних опадів у Києві не прогнозується. За попередніми прогнозами, перший серйозний дощ у столиці України очікується у наступну середу, 25-го жовтня.

При цьому синоптик нагадала, що 21 жовтня температура повітря на півдні нашої держави буде практично літньою. На Одещині взагалі у цей день очікується до +30 градусів.

Нагадаємо, за попередніми прогнозами ресурсу wisemeteo, зима 2023-2024 у Києві не буде особливо відрізнятися температурними показниками від торішнього сезону. Середня температура взимку в Києві буде становити 0 градусів, як і минулого року. Сильних снігопадів також не передбачається, хоча цього року очікується 38 днів з опадами (минулого року було 30).

1