Силовики перекрили один з найбільших в Україні каналів контрабанди - відео

Щомісяця держава втрачала десятки мільйонів гривень
Силовики перекрили один з найбільших в Україні каналів контрабанди - відео
Контрабанда техніки та брендового одягу Фото: ДБР
29 Липня 2021, 10:40
читать на русском

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з Департаментом протидії контрабанді Митної служби перекрили один з найбільших в Україні канал контрабанди техніки та брендового одягу.

Як повідомляє ДБР, щомісяця держава втрачала десятки мільйонів гривень.

Під час обшуків на центральних сортувальних станціях операторів поштового зв’язку та в підрозділах Київської митниці вилучено приблизно 30 тонн товару. Наразі ще триває його оцінка та підрахунок.

Один із поштових перевізників протягом тривалого часу завозив з-за кордону через столичний аеропорт великі партії товарів широкого вжитку, брендовий одяг, електротовари та підакцизні товари під виглядом простих поштових перевезень. Великі партії товару ввозились на територію України під виглядом відправлень для громадян України, які навіть не підозрювали про це. Всі "посилки" оцінювались до 100 євро, що дозволяло не сплачувати податки, - йдеться у повідомленні.

Тільки у липні цей поштовий оператор ввіз в Україну понад 150 тонн товару, не сплативши при цьому понад 30 мільйонів гривень податків та зборів.

У ДБР зазначають, що організатори контрабанди брали у замовників гроші за перевезення товарів без митної декларації. Суми обраховувались залежно від групи товару. Техніка, зокрема телефони та планшети, мали чітко визначену ціну за одиницю, брендовий одяг мав визначену суму за кілограм. Потім ці товари потрапляли до магазинів, де реалізовувались за готівку.

Зараз працівники ДБР встановлюють коло причетних до схеми осіб, у тому числі серед співробітників Митної служби.

Нагадаємо, 12 липня працівники ДБР провели обшуки на території митного поста "Бориспіль" Київської митниці. Під час обшуків слідчі вилучили приблизно 3 тонни високоліквідних товарів цього ж перевізника, які планувалось завезти на територію України без сплати митних платежів та зборів.

Читайте також

1