В Одеській області затримали контрабандистів зброєю та людьми - фото

Товар переправляли човнами через Кучурганський лиман
В Одеській області затримали контрабандистів зброєю та людьми - фото
Фото: СБУ
10 Червня 2021, 12:37
читать на русском

В Одеській області контррозвідники Служби безпеки України викрили і припинили канал незаконного переправлення мігрантів, зброї та підакцизних товарів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що до складу злочинної групи контрабандистів входили громадяни України і Республіки Молдова. Вони переправляли нелегалів, зброю та підакцизні товари через Кучурганський лиман.

За попередніми даними слідства, до організації незаконного каналу, можливо, причетні окремі посадовці Міністерства державної безпеки так званої Придністровської Молдавської Республіки.

Співробітники СБУ затримали двох порушників, громадян України і Молдови, на "гарячому" під час спроби переправлення в Україну партії підакцизних товарів і вибухових пристроїв. Зокрема, знайшли та вилучили:

  • понад п'ять тисяч пачок цигарок;
  • п'ять гранат РГД із запалами, ручну кумулятивну гранату РКГ-3 та гранату Ф-1 із запалом;
  • 10 боєприпасів до АГС-17;
  • майже 1200 патронів калібру 5,45.

Напередодні СБУ вже документувала незаконне переправлення цим каналом через державний кордон України групи нелегалів.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 201 і ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Наразі затриманим повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, їхні дії кваліфіковано як вчинені у складі організованої групи.

Слідчі дії тривають, а оперативники з'ясовуватимуть всі обставини та причетних до цієї протиправної діяльності.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Нагадаємо, що правоохоронці затримали сімох учасників злочинної організації, які підозрюються у вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Закарпатської області.

Читайте також

1