В зоні ООС комерсанти торгували контрабандою з Росії - фото

Незаконно збували алкоголь та цигарки
В зоні ООС комерсанти торгували контрабандою з Росії - фото
Фото: СБУ
29 Травня 2021, 04:04
читать на русском

Служба безпеки України заблокувала незаконний збут алкоголю та цигарок у районі проведення операції Об'єднаних сил. Збитки держави від несплати податків та нелегальної торгівлі, за попередніми оцінками, становлять понад 10 млн грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

На Донеччині масштабну нелегальну торгівлю алкоголем організували комерсанти з Покровська. Вони реалізовували продукцію через власну роздрібну мережу магазинів або інтернет-сторінку. Доставляли товар власним автопарком, а всі розрахунки відбувались виключно за готівку.

Фірма мала подвійну бухгалтерію і реалізовувала продукцію без урахування у податковому та бухгалтерському обліку. Через оборудку ділки не сплатили державі понад вісім млн грн податку на додану вартість.

Під час обшуків в офісних і торгових приміщеннях правоохоронці вилучили:

  • приблизно 14 тисяч літрів алкоголю;
  • чорнову бухгалтерську документацію та печатки;
  • майже 0,5 млн грн готівки.

У Луганській області співробітники СБУ блокували канал незаконних поставок цигарок з так званої "ЛНР", який працював від початку року.

Сигарети виготовляли на території окупованого Криму, а потім контрабандою завозилися на підконтрольну бойовикам частину Луганщини. Потім комерсанти на човнах переправляли підакцизні товари через Сіверський Донець. Учасники угруповання збували тютюн через роздрібну торговельну мережу у східних регіонах країни.

"Ділки" щомісяця переправляли через лінію розмежування нелегальних цигарок на понад 400 тис. грн. За наявною інформацією, канал функціонував під контролем так званого "МДБ ЛНР". Терористи отримували "відсоток" за кожну пропущену через лінію розмежування партію підакцизних товарів.

Правоохоронці затримали двох учасників угруповання у Станично-Луганському районі. Вилучено 1,5 тис. пачок цигарок з акцизними марками країни-агресора. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, що у Черкасах Служба безпеки України затримала військовослужбовця Національної гвардії на торгівлі вогнепальною зброєю. Він намагався збути перероблені для стрільби травматичними набоями стартові пістолети.

Читайте також

1