Сімейним лікарям підвищать заробітну плату за декларації з пацієнтами

Оплата за 1 підписану декларацію з пацієнтом зросте до 51 грн
Сімейним лікарям підвищать заробітну плату за декларації з пацієнтами
Гроші, гривні
30 Жовтня 2020, 14:04
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що сімейним лікарям планують підвищити оплату за декларації з пацієнтами до 51 грн за 1 підписану декларацію.

Про це він повідомив під час брифінгу у п'ятницю, 30 жовтня.

Відповідне рішення щодо підвищення заробітної плати прийняв уряд на засіданні 29 жовтня.

Степанов зазначив, що вчора на засіданні збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Він наголосив, що це та ставка, яку сплачує держава сімейному лікарю, за укладену декларацію між лікарем та пацієнтом.

Раніше вона становила 600 грн 48 коп, а зараз буде складати – 651 грн 60 коп, - повідомив міністр.

За словами Степанова, якщо сімейний лікар має 1800 декларацій, укладених з пацієнтами, то він додатково отримає 7650 грн.

Міністр зазначив (досьє Максима Степанова), що у зв'язку із зростанням кількості хворих на коронавірус, то у сімейних лікарів дуже велике навантаження. Він додав, що необхідно, аби лікарі витримали це навантаження, тому було вирішено підвищити оплату за їхню роботу.

Читайте також

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні у п'ятницю, 9 жовтня, ухвалив рішення про запровадження коефіцієнтів для підвищення заробітної плати медикам, які надають допомогу при COVID-19.

Зокрема, йдеться про надбавки лікарям розміром 70% посадового окладу, медичним сестрам - 50% мінімальної заробітної плати, молодшому медичному персоналу - 25% мінімальної заробітної плати з 1 вересня.

1