Сім'ї з дітьми, які постраждали через війну, зможуть отримати грошову допомогу від ЮНІСЕФ

Заявку на отримання допомоги можна подати онлайн або звернутись на гарячу лінію
Головне
Сім'ї з дітьми, які постраждали через війну, зможуть отримати грошову допомогу від ЮНІСЕФ
Війна в Україні, діти війни / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
30 Березня 2022, 14:05
читать на русском

ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) разом із Міністерством соціальної політики України надаватимуть грошову допомогу для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

Про це повідомила пресслужба ЮНІСЕФ в Україні, пише УНІАН.

Крім цього, додаткові виплати мають посилити державні програми, започатковані урядом України.

Допомогу зможуть отримати родини, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років, та сім’ї з двома або більше дітьми, де одна чи більше дітей мають інвалідність.

Виплата складає 2 тис. 220 грн для кожного члена сім’ї на місяць, але не більше як для 5 людей. Виплату даватимуть одноразово на 3 місяці, тобто суму за 3 місяці одним платежем. Ця виплата буде здійснюватися визначеним категоріям додатково до виплат, які проводяться за державними програмами, зокрема додатково до виплати внутрішньо переміщеним особам на проживання, - зазначили в організації.

Заявку на отримання допомоги можна подати на сайті: register.unicef.org. При виникненні труднощів або додаткових питань треба звернутися на безплатну гарячу лінію "Спільно" за номером: 0 800 600 017.

На сайті потрібно заповнити анкету та обов’язково перевірити коректність внесених даних. Зокрема, потрібно буде надати інформацію про всіх членів сім’ї та банківський рахунок, на який буде здійснюватись виплата. Переказ має надійти за 4 тижні після подання заявки.

Кожна заявка буде розглянута фахівцями ЮНІСЕФ та партнерами. Достовірність інформації та відповідність усім критеріям буде перевірятися.

Учасникам Програми надійде СМС про ухвалене рішення. Це тільки перша фаза програми. Наразі ЮНІСЕФ розглядає можливість розширити її на інші категорії, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад і територій України запустило соціальну ініціативу "Прихисток", де українці, які вимушені переїхати із зони бойових дій, можуть знайти собі житло.

Читайте також

1