Син ексвійськкома Борисова, який допомагав батьку збагачуватися та переховуватися, досі працює в СБУ

Син Борисова не тільки не перешкоджав корупційним діям батька, а й сприяв їм
Син ексвійськкома Борисова, який допомагав батьку збагачуватися та переховуватися, досі працює в СБУ
Євген Борисов
30 Червня 2024, 13:39
читать на русском

Народний депутат України VIII скликання Ігор Мосійчук порушив питання про те, чому син колишнього військкома Одеського ТЦК Євгена Борисова продовжує працювати в СБУ.

За словами Мосійчука, першу кримінальну справу щодо незаконного збагачення та ухилення від військової служби Борисова вже передали до суду, проте рішення ще немає. Наразі розслідується друга справа, пов’язана з відмиванням грошей.

Відомо, що син Борисова має звання капітана та очолював один з підрозділів головного відділу захисту національної державності УСБУ в Одеській області. Він мав конфлікт інтересів, оскільки повинен був запобігати корупції, в якій був замішаний його батько. За інформацією Мосійчука, син не тільки не перешкоджав корупційним діям батька, а й сприяв їм. Коли діяльність військкома була викрита, син допомагав батькові переховуватись, імітуючи його присутність в Одесі.

Президент України Володимир Зеленський наказав звільнити Борисова після скандалу з розкішною іспанською віллою та дорогими автомобілями. Ставка Верховного Головнокомандувача ухвалила рішення про звільнення Борисова з посади військового комісара. Щодо сина проводилось службове розслідування, але він залишився працювати в СБУ і, за словами експерта, тепер намагається допомогти батькові вийти на волю.

Мосійчук підкреслює, що допомога батькові робить честь синові, але не офіцеру СБУ, який присягав на вірність українському народу. Він наголошує, що керівництво СБУ повинно вирішити, чи цей офіцер є захисником національної державності, чи адвокатом корупціонера.

Читайте також

1