Два гектара землі та шість іномарок: суд арештував майно воєнкома Борисова

Суд арештував земельні ділянки загальною площею понад 2 га в Одеській області, будинки та квартири в Одесі
Два гектара землі та шість іномарок: суд арештував майно воєнкома Борисова
28 Липня 2023, 11:34
читать на русском

Суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова та членів його родини.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Так, суд арештував земельні ділянки загальною площею понад 2 га в Одеській області, будинки та квартири в Одесі. Крім того, накладено арешт на шість елітних автомобілів:

  • Toyota Land Cruiser, 2023 року випуску,
  • Mercedes-Benz G 63 AMG, 2022 р. в.,
  • Mercedes-Benz EQV, 2022 р. в.,
  • Mercedes-Benz GLE 400, 2021 р. в.,
  • Porsche Macan GTS, 2016 р. в.,
  • Audi A6, 1999 р. в.

Слідством встановлено, що родичі воєнкома намагалися вивезти частину майна за кордон, щоб уникнути арешту. Так, при спробі перетину кордону у пункті пропуску "Паланка-Маяки-Удобне" був зупинений автомобіль Porsche Macan GTS 2016 року випуску. Як встановили працівники ДБР, авто зареєстровано на невістку Борисова і проходить речовим доказом у справі щодо ексвоєнкома. Наразі у слідства є підстави вважати, що автомобіль був придбаний протиправним шляхом. Автомобіль вилучений. Задум не вдався.

Нагадаємо, Борисов був затриманий у Києві. Колишній чиновник намагався втекти від слідства, при цьому він використовував елементи конспірації — змінював номери телефонів, автомобілів, місцезнаходження тощо.

Колишньому одеському воєнкому Євгену Борисову повідомили про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського обласного військкомату Євгену Борисову у вигляді тримання під вартою.

Перед тим, наприкінці квітня екснардеп Ігор Мосійчук повідомив начебто одеський воєнком Євген Борисов продавав по 5 тисяч євро "білі квитки", а також "крав на забезпеченні військових". Саме завдяки таким зловживанням, за його словами, одеський військком придбав віллу в іспанському місті Марбельї вартістю 3 млн 950 тисяч євро для своєї матері-пенсіонерки та офіс для дружини у тому ж місті - за 2 млн євро.

Читайте також

1