Скандальному воєнкому Борисову оголосили підозру, однак знайти його не можуть

Колишній воєнком утік, де він перебуває нині - поки невідомо
Головне
Скандальному воєнкому Борисову оголосили підозру, однак знайти його не можуть
Євгеній Борісов
24 Липня 2023, 09:36
читать на русском

Колишньому одеському воєнкому Євгену Борисову повідомили про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він підозрюється у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби.

За даними бюро, під час досудового розслідування було зібрано величезний власний масив доказової бази. Проте для повноцінного та неупередженого розслідування вивчались й повідомлення ЗМІ.

Також будуть досліджені матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке також виявило ознаки незаконного збагачення у Борисова на понад 188 млн гривень.

Зокрема, одне з журналістських розслідувань показало, що мати воєнкома минулого року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. Також з’ясувалось, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цьогоріч придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

Згодом правоохоронці встановили, що й теща ексвоєнкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина ексвоєнкома також придбала іншу закордонну нерухомість - офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро, також не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.

Водночас в бюро зазначили, що місцезнаходження Борисова наразі встановлюється.

Нагадаємо, наприкінці квітня екснардеп Ігор Мосійчук повідомив начебто одеський воєнком Євген Борисов продавав по 5 тисяч євро "білі квитки", а також "крав на забезпеченні військових". Саме завдяки таким зловживанням, за його словами, одеський військком придбав віллу в іспанському місті Марбельї вартістю 3 млн 950 тисяч євро для своєї матері-пенсіонерки та офіс для дружини у тому ж місті - за 2 млн євро.

Читайте також

1