Скандального воєнкома Борисова заарештували на два місяці

Борисова відправили під арешт з можливістю внесення застави у розмірі 150 млн гривень
Головне
Скандального воєнкома Борисова заарештували на два місяці
26 Липня 2023, 09:31
читать на русском

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського обласного військкомату Євгену Борисову у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє ДБР.

Борисова відправили під арешт на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 150 млн гривень.

Як повідомляють ЗМІ, колишній одеський військком Борисов під час судового засідання показав свої травми і заявив, що йому нібито повинен приймати дорогі ліки та лікуватись за кордоном щоби "вижити".

Він також прокоментував свою подорож до Туреччини під час повномасштабного вторгнення. Борисов заявив, що нібито отримав дозвіл на виїзд із України, а закордоном проходив обстеження у лікарів.

Нагадаємо, Борисов був затриманий учора у Києві. Колишній чиновник намагався втекти від слідства, при цьому він використовував елементи конспірації — змінював номери телефонів, автомобілів, місцезнаходження тощо.

Колишньому одеському воєнкому Євгену Борисову повідомили про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби.

Перед тим, наприкінці квітня екснардеп Ігор Мосійчук повідомив начебто одеський воєнком Євген Борисов продавав по 5 тисяч євро "білі квитки", а також "крав на забезпеченні військових". Саме завдяки таким зловживанням, за його словами, одеський військком придбав віллу в іспанському місті Марбельї вартістю 3 млн 950 тисяч євро для своєї матері-пенсіонерки та офіс для дружини у тому ж місті - за 2 млн євро.

Читайте також