Синоптики оголосили І рівень небезпечності через грози, град та шквали

У Вінницькій, Житомирській, Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Синоптики оголосили І рівень небезпечності через грози, град та шквали
Вітер, флюгер (Фото: pexels)
29 Червня 2022, 11:14
читать на русском

Сьогодні, 29 червня, синоптики оголосили І рівень небезпечності через погіршення погодних умов.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Вдень 29 червня в Україні, крім більшості західних та східних областей, грози; у північних та центральних областях в окремих районах град та шквали 15-20 м/с (1 рівень небезпечності, жовтий), - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що надзвичайний рівень пожежної небезпеки переважатиме 29-30 червня у південних, західних, Вінницькій, Житомирській, Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях.

Своєю чергою в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського заявили, що другий день поспіль у Києві фіксують найтепліші ночі за час проведення спостережень.

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського мінімальна температура повітря 28 червня у столиці не опустилась нижче +21,3°С, що є повторенням попереднього рекордного значення 2016 року, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, спека, яка триває в Україні від минулого тижня, ще затримається в Україні, як мінімум на два дні. Трохи прохолодніше стане у четвер, 30 червня.