Синоптики пообіцяли Україні значне потепління

Температура повітря зросте від мінус 20 морозу до плюсових позначок
Синоптики пообіцяли Україні значне потепління
Туман, дорога (фото: Pexels)
20 Січня 2021, 17:08
читать на русском

Вже найближчими днями в Україні значно потеплішає. У північних областях і в Карпатах, на північному сході країни місцями випаде невеликий сніг.

За даними Укргідрометцентру, у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській і Запорізькій областях вночі ще буде холодно - 15-20 градусів морозу, а вдень - 3-8 градусів морозу.

На решті території вночі 7-12 градусів морозу, вдень від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла.

У західних областях, на півдні Одещини та в Криму вночі 0-5 градусів морозу, вдень очікується 2-7 градусів тепла.

У Києві у четвер вночі буде невеликий сніг, вдень без опадів. Температура вночі 9-11 градусів морозу, вдень близько 0 градусів.

Читайте також

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці синоптиця Наталка Діденко, вже завтра вдень температура повітря у більшості областей підніметься до нуля і вище.

Холодна погода ще триматиметься за Схід України та області, прилеглі до східної частини.

Вночі на Сході, Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині і навіть Запоріжжі ймовірно -15-24 градуси, а вдень -4-10 градусів. Але на Заході очікується аж +2+7 градусів.

На решті території - поступовий перехід від помірних морозів вночі до відлиги вдень. Якісь серйозні опади - навряд. Йде нова повітряна тепла маса, холод упиратиметься, тому може посилюватися вітер - закутуйте шию щільніше, - написала вона.

У Києві найближчої ночі ще морозно, хоча й легше, до -8-10 градусів, а вже завтра вдень потепліє до відлиги.

Нагадаємо, через значне похолодання в Одесі "закипіло" Чорне море. Різниця температур змусила морську гладь в одеській затоці "закипіти" та "парувати".

1