Синоптики попередили про погіршення погоди

Оголошено перший рівень небезпечності
Синоптики попередили про погіршення погоди
Погода, море Фото: Roberto Shumski з Pexels
26 Січня 2021, 14:45
читать на русском

В Україні оголошено перший рівень погодної небезпечності, жовтий.

Як повідомляє Український гідрометцентр, 27 січня в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях очікуються значні опади у вигляді мокрого снігу.

Відбуватиметься налипання мокрого снігу (утворення снігового покриву 10-20 см), на дорогах утвориться ожеледиця.

Читайте також

У південній частині України пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила, що в Україну йде циклон, який принесе дощі та снігопади.

Опади сильні будуть, проте не скрізь. Найбільше дістанеться центральній частині України, на південному заході буде складна погода.  Потягнеться крило циклону через Полтавщину до Сумщини. А надвечір 27-го січня та вночі 28-го січня циклон, викручуючись проти годинникової стрілки (як зазвичай), підпорядкує собі ще й практично всі північні області, - написала вона.

За прогнозом Діденко, в західних областях та на південному сході буде хмарно, подекуди пройдуть опади.

На решті території України - складна вітряна погода зі снігопадами чи дощами, залежно від температури повітря. На Заході вдень очікується -1-3 градуси. На Сході +3+7 градусів. На Півдні: на Одещині та Миколаївщині близько нуля, на Херсонщині, Запоріжжі +4+9 градусів, в Криму до +10 градусів. На Півночі від 1 морозу до 1 тепла. У Центрі близько нуля, проте в Дніпрі з районами ще до +4+6 градусів.

У Києві 27-го січня буде хмарно, прохолодно, вдень близько нуля.

Циклон скоріш за все зачепить столицю снігом або пізно ввечері завтра, або вже вночі та вранці 28-го січня. Вдень у четвер також ще підсипатиме. Сьогоднішній сильний вітер завтра в Києві вгомониться, але 28.01 знову посилиться, - додала синоптиця.

Нагадаємо, через сильний вітер київська влада вирішила приспустити на 10 метрів головний прапор України.

1