Синоптики повідомили, коли в Україні стане прохолодніше

Вихідні у більшості областей будуть спекотними
Синоптики повідомили, коли в Україні стане прохолодніше
Дощ, погода, голуби (фото: Pexels)
31 Липня 2021, 06:07
читать на русском

У наступні три доби в більшості областей України ще утримається спекотний характер погоди.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

За даними синоптиків, протягом суботи на нашу територію впливатиме антициклон, лише східні області будуть прощатися з одним фронтом, а вдень західні вже зустрічатимуть інший, тому в зазначених регіонах буде більше хмар та короткочасні дощі.

Надалі (перші дні серпня) фронтальні системи із заходу більш впевнено пануватимуть у західних, північних та центральних областях, тому там побільшає грозових дощів, - йдеться у повідомленні.

31 липня у східних, Дніпропетровській та Запорізькій, вдень і в більшості західних областей, в наступні дві доби в Україні, крім сходу та південного сходу, пройдуть короткочасні дощі з грозами, вдень в окремих районах можливий град та шквали 15-20 м/с.

Температура повітря вдень 26-33 градуси, 1-2 серпня у південній та східній частині до 36, в західних областях 22-28.

У Києві та області 31 липня прогнозується суха та спекотна погода з температурою повітря вдень 30-32 градусів. Вітер південно-західний, слабкий.

1 серпня вночі без опадів, вдень місцями невеликий короткочасний дощ гроза. Вітер південний з переходом на західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 17-19, вдень 28-30 градусів.

2 серпня очікуються короткочасні дощі місцями грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 19-21, вдень 26-28 градусів.

За даними синоптиці Наталки Діденко, 31 липня та 1 серпня в більшості областей переважатиме суха малохмарна погода.

Увечері у неділю побільшає дощів у західній частині України та подекуди на Півночі. Домінуватиме спека. І завершення липня, і початок серпня відзначаться високою температурою повітря, у денні години в Україні очікується 28-32 градуси, 1 серпня на Сході та Півдні до 34 градусів, - написала вона.

Нагадаємо, раніше синоптики повідомляли, що спека в Україні триватиме аж до початку наступного тижня, похолодання треба очікувати не раніше, ніж 3 серпня.

Читайте також

1