Синоптики повідомили, яка погода очікує українців у найближчі дні

На більшості території країни очікуються опади
Синоптики повідомили, яка погода очікує українців у найближчі дні
Дощ, погода (фото: unsplash)
1 Грудня 2020, 15:55
читать на русском

2 грудня у більшості областей України, крім заходу та сходу, очікуються опади, в тому числі  у вигляді мокрого снігу, повідомив Укргідрометцентр.

погода на 2 грудня

погода на 2 грудня Фото: Укргідрометцентр

У північних і більшості центральних областей очікується невеликий сніг, у південній частині місцями невеликі опади переважно у вигляді дощу, на решті території без опадів.

Читайте також

Синопткиня Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що 2-го грудня в Україні переважатиме волога погода - сніг та мокрий сніг очікуються на Півночі, у центральних областях та у південній частині, окрім Запоріжжя та Криму.

За її словами, до опадів приєднуватиметься налипання мокрого снігу, ожеледь. У більшості областей України на дорогах та тротуарах - ожеледиця.

Суттєві опади малоймовірні у середу на Сході України, а в західних областях взагалі переважатиме суха, навіть подекуди сонячна, погода, - написала синопткиня.

Вітер буде східного напрямку, помірний, у східній частині посилюватиметься до штормового. Температура повітря в Україні найближчої ночі передбачається 0-4 градуси морозу, в західних областях 4-11 градусів морозу.
Вдень 2 грудня вона становитиме від 2 морозу до 2 тепла, на крайньому півдні до 2-5 градусів тепла.

У Києві 2-го грудня буде хмарно, вогко, періодичний невеликий сніг або мокрий сніг. Вночі до -1-4 градусів, вдень близько нуля. Вітер у Києві завтра несильний, а волога погода додатково сприятиме зависанню у повітрі промислових димів та автомобільних домішок... У другій половині тижня очікується невелике потепління, - зазначила Діденко.

Нагадаємо, минулої доби в Україні через негоду були знеструмлені 56 населених пунктів у трьох областях. Мешканці Сумської, Одеської та Донецької областей залишилися без електропостачання через пориви сильного вітру.

1