Синоптики повідомили, якою буде погода навесні

Весна в Україні цього року буде пізньою
Синоптики повідомили, якою буде погода навесні
Погода, весна Фото: Рexels
11 Лютого 2021, 16:34
читать на русском

Синоптики повідомили, якою буде погода навесні. Згідно із довгостроковим прогнозом, цього року весна буде пізньою

Заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня в коментарі "РБК-Україна" сказала, що попередні розрахунки синоптиків свідчать, що весна в Україні у цьому році буде пізньою. Значне потепління очікується у середині березня.

Весна неодмінно буде. Десь у березні. Скоріше за все, до середини березня, може, вже поверне на весну, - сказала вона.

Читайте також

Тим часом Український гідрометцентр дав прогноз погоди на 12-14 лютого.

Відповідно до прогнозу, від 12 лютого в Україні очікується погіршення погоди. У більшості областей очікується сніг, хуртовини.

Вночі у північних, Вінницькій, Черкаській, Одеській і Миколаївській областях значний сніг. Температура повітря протягом доби становитиме 6-13 градусів морозу, в Карпатах - до мінус 20.

На Сумщині, Полтавщині та Кіровоградщині очікується мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу та ожеледь. Температура вночі та вдень становитиме 0-6° морозу.

У східних та південно-східних областях пройде дощ з переходом у мокрий сніг. Повітря прогріється до плюс шести град, на дорогах, крім південного сходу, ожеледиця.

У вихідні очікується поступове припинення опадів, послаблення вітру та посилення морозу.

Нагадаємо, 12 лютого синоптики прогнозують у горах сильний сніг, хуртовини і небезпеку сходження лавин, а на морях – шторм і обмерзання суден.

1