У Карпатах очікують підтоплень і лавин, а на морях – шторм

Погода продовжує випробовувати українців
У Карпатах очікують підтоплень і лавин, а на морях – шторм
Шторм на Чорному морі (Фото: Відпочинок у Криму)
11 Лютого 2021, 14:04
читать на русском

Завтра, 12 лютого, синоптики прогнозують у горах сильний сніг, хуртовини і небезпеку сходження лавин, а на морях – шторм і обмерзання суден.

Про це передають у ДСНС та Гідрометцентрі України.

За інформацією синоптиків, 11-12 лютого, у зв’язку з очікуваними снігопадами та хуртовинами, на високогір'ї Івано-Франківської, Закарпатської областей та у середньогір'ї Львівської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

11-12 лютого у Закарпатській області на річці Тиса поблизу міста Чоп продовжиться підйом рівня води на 1,2-1,6 м, з виходом води на заплаву міждамбового простору (І рівень небезпеки, жовтий). Формування максимального рівня орієнтовно очікується 12 лютого висотою 1150-1190 см над нулем поста.

Своєю чергою, 12 лютого на акваторіях Чорного моря (крім східної частини) та Азовського моря пориви вітру 25-28 м/с; висота хвиль на Чорному морі 30-50 дм, на Азовському 15-20 дм; у північно-західній частині Чорного моря швидке обмерзання суден (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Загалом же 12 лютого складні погодні умови будуть по всій Україні: пориви вітру 15-20 м/с, в країні, крім південного сходу та сходу, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця; на Сумщині, Полтавщині, Кіровоградщині місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; вночі у північних, Вінницькій, Черкаській, Одеській та Миколаївській областях значний сніг (І рівень небезпечності, жовтий). Такі погодні умови призведуть до перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів; порушення, а на окремих ділянках доріг – припинення, руху автотранспорту.

Читайте також

Нагадаємо, з метою забезпечення ефективної роботи дорожньої снігоприбиральної техніки введено обмеження руху великовагового та великогабаритного автотранспорту у восьми областях України. До вечора очікують подальшого ускладнення погодних умов.

1