Синоптики повідомили, якою буде погода в Україні

Дощитиме лише в західних областях
Синоптики повідомили, якою буде погода в Україні
Погода Фото: Парламент.UA
12 Жовтня 2020, 10:23
читать на русском

У більшості регіонів України очікується мінлива хмарність. Дощитиме лише в західних областях, де температура повітря прогріється до 15-19 градусів тепла.

Як повідомляє Укргідрометцентр, на півдні України прогнозують 20-27 градусів тепла, на сході – 20-22 градуси, на півночі та в центрі – 17-22 градуси. У Києві очікують до 21-го градуса тепла.

У вівторок, 13 жовтня, дощі очікуються у Закарпатські, Львівській, Луцькій, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій та Одеській областях. Там температура повітря прогріється до 15-22 градусів тепла.

Фото: meteo.gov.ua

В інших регіонах прогнозують мінливу хмарність та 16-24 градуси тепла.

Читайте також

Також в УГМЦ дали прогноз середньої місячної температури та кількості опадів на жовтень 2020 року:

Середня місячна температура передбачається 7-12 градусів тепла (в горах 6-7 тепла), що близько до середніх багаторічних значень.

Місячна кількість опадів очікується 30-65 мм, в Карпатах місцями 75-100 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Україна переходить на зимовий час.

У цьому році переведення відбудеться з суботи, 24 жовтня, на неділю, 25 жовтня. Саме у ніч на 25 жовтня о 4:00 українці перемістять стрілки годинників на одну годину назад.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук пропонує встановити і закріпити на території України єдиний київський час і відмовитися від подальшого переходу на зимовий і літній часи.

Про це йдеться в законопроєкті № 4201, який посадовець опублікував на своїй сторінці у Facebook.