Синоптики прогнозують українцям "симпатичну" п`ятницю

Похолодання прийде до України у неділю, 1 жовтня
Синоптики прогнозують українцям "симпатичну" п`ятницю
Погода, природа Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001890466915
29 Вересня 2023, 08:24
читать на русском

29 вересня в Україні буде тепло та без опадів, що стане гарним завершенням робочого тижня. А ось на вихідних місцями пройдуть дощі та похолодає.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у Facebook.

"П'ятниця буде в Україні такою ж симпатичною, як і четвер. Скрізь - антициклон, сухо, сонячно, тепло. Максимальна температура повітря становитиме +23...+29 градусів", - розповіла вона.

Як водночас зазначила Діденко, вночі, звичайно, буде свіжіше - +9...+12, на півдні трохи тепліше - +12...+17 градусів. Крім того, 29 вересня на півдні України є ймовірність сильного східного вітру.

У Києві завтра, за даними синоптика, також буде "багато сонця і тепла"- протягом дня передбачається близько +25 градусів.

У суботу, 30 вересня, в Україні, як розповіла синоптик, особливих синоптичних змін не очікується.

У неділю, 1 жовтня, в західних та північних областях, а також у Вінницькій та Черкаській областях пройде місцями невеликий дощ та зниження температури повітря до +16....+20 градусів.

"На півдні, сході та в більшості центральних областей до кінця тижня суха сонячна тепла погода", - додала вона.

Нагадаємо, до кінця вересня на території України збережеться тепла, суха та сонячна погода з температурним фоном на 3 – 6 °С вище за кліматичну норму. У південній частині країни комфортність погоди певною мірою погіршиться внаслідок поривчастого східного вітру. Крім того, внаслідок тривалого періоду відсутності дощів (за винятком деяких західних областей), збережеться тенденція посилення посухи та пожежної небезпеки у лісах на більшій частині території країни.

Читайте також