Синоптики розповіли, коли в Україні потеплішає

Стало відомо, мешканцям яких областей чекати ясної погоди
Синоптики розповіли, коли в Україні потеплішає
погода Фото: Парламент.UA
30 Березня 2021, 08:54
читать на русском

Незабаром в Україну прийде значне потеплішання. Стовпчики термометрів піднімуться до 19 градусів.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Першого квітня в Україні очікується прекрасна тепла погода, до +14+19 градусів, - написала вона.

30-го березня погоду України визначатиме антициклон Nikole, який разом зі східним антициклоном витіснить вологий одеський циклон далі у води Чорного моря.

Істотних опадів не передбачається, хіба що на Заході України місцями пройде невеликий дощ, та залишки вологості можливі на Одещині та в Криму. Проте все ж у більшості областей переважатиме суха погода.

Читайте також

У більшості областей буде південних напрямків, невеликий або помірний.

Температура повітря у вівторок найнижчою очікується на Заході та Сході, вдень +6+10 градусів, на решті території буде тепліше, +10+14 градусів.

У Києві вівторок обіцяє бути порівняно теплим, близько +10+12 градусів.

Найближчий "вибух" тепла припадає на 1-ше квітня, ймовірно до +16+18 градусів. Сміливо плануйте щось на відкритому повітрі. Проте ближче до вихідних повітря посвіжіє та побільшає дощів, - розповіла Діденко.


Контекст. Синоптики українського гідрометцентру прогнозують, що у квітні 2021 року середня місячна температура повітря в Україні очікується в межах 8-11 градусів тепла.

Згідно з прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 30-57 мм, в Карпатах 62-88 мм, що в межах середніх багаторічних значень.