Синоптики розповіли про погоду на Новий рік

Циклон Кіра не принесе снігу українцям
Синоптики розповіли про погоду на Новий рік
Дощі в Україні (фото: pexels)
30 Грудня 2020, 16:34
читать на русском

Новорічна погода у більшості областей України буде весняною. Температура повітря у денні години 31 грудня та 1-го січня коливатиметься в межах +4+10 градусів.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За її прогнозом, свіжішим повітря очікується у східних областях - там вночі трохи підморожуватиме до 0-3 градусів морозу, а вдень стовпчики термометрів покажуть +1+4 градуси.

Найтеплішим Новий рік передбачається у південній частині, максимально до +7+12 градусів, у Криму до +12+15 градусів. У західних областях 31.12-1.01 трохи знизиться температура повітря, тому й побільшає ймовірність снігу - уважно на дорогах. Опади, - каже Діденко.

За її словами, майже весняну погоду в Україну принесе циклон Кіра, який вже зараз формується на південному заході Європи.

А де циклон - там і опади. Спочатку дощі, місцями з мокрим снігом, пройдуть 31-го грудня в західних областях України (бо ж трохи похолоднішає). Хто в Карпатах - шанси на сніг великі. На решті території без суттєвих опадів, максимум якась мряка. А впродовж ночі та дня 1-го січня 2021 р. дощі просунуться вглиб країни та спати після зустрічі Нового року буде затишно - за вікном барабанитиме дощ, - розповіла синоптиця.

Читайте також

За її прогнозом, на Сході опадів не очікується. А на Дніпропетровщину, Запоріжжя опади дійдуть вже аж пізно ввечері 1-го січня, чи й вночі 2-го січня.

Вітер залишається рвучким, тому, не зважаючи на високу температуру повітря, закутуйте шию і не забудьте хоча б легку шапку, - каже Діденко.

У Києві 31 грудня буде без істотних опадів. Дощ з'явиться під ранок 1-го січня. Температура повітря у завершальний день 2020-го року очікується +5+7 градусів. У Новорічну ніч буде тепло, до +6 градусів, а вдень 1-го січня запахне весною - у Києві до +9 градусів.

1