Синоптик пообіцяв українцям зиму без снігу

Сильний мороз стане рідкістю
Важливо
Синоптик пообіцяв українцям зиму без снігу
погода Фото: Парламент.UA
23 Листопада 2020, 16:07
читать на русском

Найближчими роками зими в Україні будуть малосніжними або безсніжними. Сильний мороз стане рідкістю.

Про це в ефірі Obozrevatel TV розповів синоптик Роман Мурмило. За його словами, мороз 20 градусів, швидше за все, буде рідкістю.

За попереднім аналізом, очікується, що найближчі зими будуть малосніжними в північній частині України і навіть безсніжними в південній частині. Якщо нічого не зміниться в глобальному кліматі, то на санчатах ми точно не покатаємося, – повідомив він.

Мурмило зазначає, що процес глобального потепління призводить до змін кліматичних зон у світі та, зокрема, в Україні. Але, оскільки мова йде про процес, який триває десятиліттями, фактичні зміни кліматичних зон України можна буде побачити в перспективі 30-50 років.

Читайте також

Південь України стане з середземноморським кліматом, північ буде лісостеповою зоною, - розповів синоптик.

Нагадаємо, найближчими днями в Україні очікується сира та прохолодна погода. Згідно з прогнозом, 24 листопада у північній частині, центральних та східних областях, 25 листопада на сході та північному сході невеликий дощ та мокрий сніг, на решті території без опадів. На Лівобережжі на дорогах ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с.

Синоптики прогнозують уночі 26 листопада на сході та північному сході невеликий мокрий сніг; 27 листопада у західній частині, вдень також у північних, Вінницькій, місцями Черкаській та Полтавській областях помірний дощ та мокрий сніг; на решті території (вдень 26 листопада по всій Україні) без опадів.

1