Синоптики розповіли про погоду в Україні на Водохреща

Хрещенських морозів цього дня не буде
Синоптики розповіли про погоду в Україні на Водохреща
Місце для купання на Водохреще / Поліція Київської області у Facebook
19 Січня 2023, 08:08
читать на русском

19 січня на Водохреща, в Україні очікується дощ із мокрим снігом на частині території. Також синоптики попереджають про сильні пориви вітру, просять бути уважними та обережними.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У західних та Житомирській областях помірний дощ, подекуди з мокрим снігом, в Карпатському регіоні значні опади, вночі у східних та Сумській областях невеликий дощ та мокрий сніг; на решті території без істотних опадів.

"19 січня у північно-східних, більшості центральних та південних областей пориви 15-20 м/с", - йдеться в повідомленні.

Синоптики попереджають, що такі погодні умови можуть привести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

Температура у західних та східних областях вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 3-8° тепла; на решті території вночі 2-7° тепла, вдень 6-11°, на півдні країни 12-17°.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру в Україні від 16 січня почалося поступове потепління. Щобільше, цього тижня Україну накриє "Африканський синдром": потепліє до плюс 20 градусів. 18-20 січня, по всій території України встановиться аномально тепла погода.  В Україні не виключено перевищення кліматичної норми на 10-15 °C.

1