Синоптики розповіли про погоду в Україні

У більшості областей України очікується відлига
Синоптики розповіли про погоду в Україні
Туман у місті, погода (фото: Unsplash)
14 Грудня 2020, 15:00
читать на русском

Завтра, 15 грудня, погода в більшості областей України очікується вологою, з туманами, ожеледицею, ожеледдю та відлигою.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, антициклон Yadigar витісняє опади й тому завтра мокрий сніг, дощ, чи льодяний дощ найбільш ймовірні лише на північному сході України - Сумщина, Полтавщина, Харківщина, Луганщина, а також Чернігівська, Донецька області, але зачепить Дніпро з районами.

Читайте також

Така синоптична ситуація й далі провокує небезпечну ожеледь, - каже Діденко.

За її прогнозом, температура повітря найближчої доби практично повсюди в Україні коливатиметься близько нуля, з невеликими зальотами то в "мінус", то в "плюс".

У південній частині України та в західних областях очікується тепліша погода, завтра вдень +3+7 градусів.

Читайте також

Вітер очікується північно-західний, невеликий або помірний, на Сході України - східний, поривчастий.

У Києві вівторок передбачається хмарним, проте суттєві опади - навряд. Можливий туман. Температура повітря вночі до 1 морозу, вдень до 2 градусів тепла. На дорогах та тротуарах залишається ожеледиця, - сказала Діденко.

За її прогнозом, найближчими днями антициклон домінуватиме в Україні, тому очікується погода хмарна, але без істотних опадів.

Нагадаємо, минулої доби внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, обмерзання) через спрацювання системи захисту ліній електропередач було знеструмлено 107 населених пунктів у 5 областях.

1