Синоптики спрогнозували, якою буде погода в Україні до кінця року

Варто очікувати невеликий мороз вдень у багатьох областях
Синоптики спрогнозували, якою буде погода в Україні до кінця року
Погода взимку, сніг на ялинці. Фото: Pexels
28 Грудня 2021, 16:47
читать на русском

Невеликий мороз вдень на більшості території країни прогнозують синоптики. До Нового року українцям потрібно очікувати опадів у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так, 28 грудня опади накриють Україну. У більшості областей прогнозують снігопади, але мокрий сніг та дощі будуть у центральних регіонах та на півдні країни. Середня денна температура повітря -2...-5 градусів. Холодніше буде у східних регіонах - там стовпчики термометрів опустяться до -7 градусів.

У середу, 29 грудня, сніг падатиме лише на сході та на заході України. На решті території буде сонячно. Вдень температура становитиме від 0 до 4 градусів морозу. Вночі у деяких регіонах похолодає до -9 градусів.

У четвер, 30 грудня, синоптики спрогнозували теплішу погоду. Вдень стовпчики термометрів покажуть від +4 до -2 градусів. Невеликі опади у вигляді снігу очікуються у східних, південних та західних областях.

У п'ятницю, 31 грудня, дощі та мокрий сніг очікуються майже на всій території країни. Температура вдень буде від +4 до -3 градусів. Водночас 1 січня погода буде такою ж та суттєво не відрізнятиметься.

Нагадаємо, за прогнозами після Різдва Христового, 7 січня, до України прийде справжня зима: з морозами та сильним снігом. Температура повітря опуститься до 15 градусів морозу.

Читайте також

1