Синоптики Укргідрометцентру розповіли, якою буде погода на початку тижня в Україні

Опади очікуються на всій території країни
Синоптики Укргідрометцентру розповіли, якою буде погода на початку тижня в Україні
Погода в Україні, зима. Фото: Pexels
9 Січня 2022, 16:01
читать на русском

Перші три дні наступного тижня будуть морозними, зі снігопадами та очікується значне похолодання. Синоптики прогнозують морози до -12 градусів у денний час.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У понеділок, 10 січня, в Україні очікується опади у вигляді снігу та дощів на більшості території країни. Значні снігопади будуть у західних регіонах. Температура повітря ще залишиться умовно теплою, а в південних областях стовпчики термометрів піднімуться до +7 градусів, а в Криму - до +11 градусів.

11 січня стане холодніше. На півночі України температура повітря опуститься вдень -8... -5 градусів, у більшості інших регіонів буде близько -4... -1 градус, а на півдні країни температура повітря залишиться плюсовою. У східних та південних областях прогнозують незначні опади, буде похмура погода.

У середу, 12 січня, очікуються ще сильніші морози. У східних і північно-східних регіонах температура повітря опуститься до -12... -9 градусів вдень. У північних, центральних і західних областях очікується -8... -5 градусів (на Закарпатті трохи вище - близько -4... -2 градусів). На півдні України буде -4... -1 градус. Ситуація з опадами буде аналогічна.

Нагадаємо, другий місяць зими буде теплим та з опадами у вигляді снігу і дощу. Погода в Україні буде близькою до кліматичної норми.

1