Синоптикиня прогнозує періодичні дощі в Україні

У деяких областях можливі пориви вітру до 15-20 метрів за секунду
Синоптикиня прогнозує періодичні дощі в Україні
Дощ, погода Фото: УНІАН
12 Вересня 2022, 13:13
читать на русском

Завтра, 13 вересня, у більшості областей України очікуються дощі. Також температура повітря опуститься до 13 градусів тепла.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Тому в багатьох областях України все ж іще йтимуть дощі та дощики, але поступово завтра вдень західна та північна частини звільнятимуться від вологої важкої хмарності, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що буде північно-західний, помірний вітер. Проте можливі пориви вітру до 15-20 метрів за секунду на Одещині, Миколаївщині та в Чернівецькій області.

Своєю чергою температура повітря буде неоднорідною.

Дуже тепла погода очікується завтра на Луганщині, Донеччині, Запоріжжі, в Криму та на Херсонщині, +18+23 градуси. Найхолодніше буде вздовж смуги Сумщина-Полтавщина-Черкащина-Кропивницький з районами та північ Одещини, тут передбачається +11+15 градусів. На решті території України максимально очікується у вівторок +13+17 градусів, - пояснила вона.

Завтра в Києві дощі будуть найближчої ночі, вранці та в першій половині дня. З обіду - без істотних опадів. Максимальна температура повітря буде від 12 до 14 градусів.

Нагадаємо, що над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.

1