Ситуація абсурдна і несправедлива: українського легкоатлета відсторонили від Олімпіади в Токіо

Це відбулось за день до старту
Ситуація абсурдна і несправедлива: українського легкоатлета відсторонили від Олімпіади в Токіо
Назар Коваленко (фото з Facebook)
4 Серпня 2021, 10:52
читать на русском

Українського легкоатлета Назара Коваленка відсторонили від участі 5 серпня в Олімпіаді-2020 в Токіо. Причиною стала недостатня кількість допінг-проб.

Про це спортсмен написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, протягом п'яти років він доклав неймовірних зусиль, важко тренувався, вставав о 4.30 ранку. Це все було зроблено заради того, або поборотись за найвищі нагороди.

Спортсмен розповів, що родина та велика команда друзів, тренерів, меценатів працювали над тим, щоб він реалізував свою мету, своє дітище над яким працював 24/7 всі 5 років, поєднуючи з роботою та громадською діяльністю.

А сьогодні у мене забрали моє право представляти Україну 5 серпня на Олімпійських іграх! Ситуація абсурдна і несправедлива з усіх боків, - написав він.

Так, як розповів легкоатлет, у 2020 році та 2021 році у нього було здано щонайменше по п'ять допінг-тестів. А у 2021 році їх 6 (три змагальних та три позазмагальних).

Втім, Athletic Integrity Unit вирішило не допустити спортсмена тільки тому, що він не встиг здати позазмагальну пробу в 63 денний період, а здав в коротший час.

Але як я міг знати коли до мене можуть приїхати допінг-офіцери, якщо це все закрита інформація і як я міг встигнути це зробити в 63 денний період, якщо я потрапив на ОІ 2020 за 60 днів до свого старту. Я боровся, я зробив все і команда юристів Asters за 2 дні підготувала заяву( справу) на майже 150 сторінок з фактами, доказами, купою документів про мою невинність, - додав спортсмен.

Він наголосив на тому, що він є членом делегації, не є дискваліфікованим: "У мене не виявлений допінг, я заслужив місце представляти Україну в чесній боротьбі, але "ченухи" з Athletic Integrity Unit та CAS не захотіли визнати себе винними і створювати прецедент, а вирішили прийняти своє "вбивче" рішення!".

Я розчарований в тому що спортсмен не має ніяких прав, спортсмен завжди винен і відстояти себе майже неможливо, навіть коли ти не винен!, - зазначив атлет.

Нагадаємо, що українську тріатлоністку Юлію Єлістратову відсторонили від змагань на Олімпійських іграх в Токіо за день до старту.

Читайте також