Ситуація в енергетиці буде напруженою ще кілька тижнів - Укренерго

Українців просять ощадливо споживати електроенергію від 9 до 18 години
Головне
Ситуація в енергетиці буде напруженою ще кілька тижнів - Укренерго
Електроенергія (Фото: pexels)
8 Грудня 2023, 11:42
читать на русском

Українській генерації важко наявним складом покривати потреби в електроенергії, коли температура навколишнього середовища знижується.

Про це повідомив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

"Що стосується нашої генерації, то, як бачимо, час від часу, коли температура падає, то українській генерації важко наявним складом покривати генерацію", - сказав Кудрицький.

У зв'язку з цим, в "Укренерго" розраховують на вчасний вихід з ремонтів всіх енергоблоків, які можна вивести в роботу, зокрема протягом грудня.

"Ми також закликаємо прийняти всі потрібні регуляторні рішення, щоб повною мірою залучити імпорт з Європи", - додав глава "Укренерго".

Кудрицький повідомив, що ближче до Нового року зазвичай наступає період, коли споживання електроенергії падає.

"Зазвичай у перші дні січня споживання не дуже високе... Тому в принципі у нас попереду ще потенційно може бути один-два напружених тижні, особливо, якщо температури будуть низькими. Ближче до Нового року споживання в системі спадатиме", - пояснив він.

Також Кудрицький зауважив, що наразі ліміти споживання в Україні не запроваджувались, графіки відключень не вводилися, і не прогнозувалися.

Нагадаємо. з настанням холодів в Україні споживання електроенергії продовжує зростати, в енергосистемі є дефіцит. 

Для зменшення навантаження на блоки теплових електростанцій при недостатньому обсязі імпорту, "Укренерго" було змушене активувати аварійну допомогу від операторів систем передачі Румунії, Словаччини, Польщі.

Читайте також

1