Скандал у Харківській ОВА: керівництво області жодного разу не подало документи про включення Харкова до території бойових дій

Відтак всі підприємці Харкова та Харківської області мають заплатити податки починаючи з самого початку війни в повному обсязі зі штрафними санкціями
Головне
Скандал у Харківській ОВА: керівництво області жодного разу не подало документи про включення Харкова до території бойових дій
Російські окупанти обстріляли ракетами та Градами Харків / Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA
27 Травня 2023, 16:40
читать на русском

Харківська обласна військова адміністрація під керівництвом Олега Синєгубова жодного разу з початку війни не подала документи щодо включення Харківщини до територій, де велися активні бойові дії.

Про це стало відомо з матеріалу видання Апостроф.

Про це у своєму телеграм-каналі написав народний депутат України Олександр Бакумов, посилаючись на відповідь Мінреінтеграції на його депутатський запит.

"Харківська ОВА, ви при пам'яті? Не звернутися з пропозицією щодо внесення Харкова до переліку територій активних бойових дій, з 24 лютого 2022. Харків - поранене місто, зруйновані будинки та інфраструктура, сотні тисяч вимушено переміщених осіб. Харківська область - сотні гектарів заміновано, частина регіону в руїні. По кожній громаді Харківщини має бути проведено ґрунтовний аналіз та внесені відповідні пропозиції", - написав депутат.

Своєю чергою нардеп Вікторія Кінзбурська у Facebook зазначила, що через неподання документів і не включення в список Мінреінтеграції всі підприємці Харкова та Харківської області мають заплатити податки починаючи з самого початку війни в повному обсязі зі штрафами, пенями тощо.

Також, через те, що Харківська область не попала до списку Мінреінтеграції, військовослужбовці, які служать на території області втратили можливість отримувати доплати. Вони регулюються Рішенням міністра оборони від 06.03.2023 #5718/з. Це рішення дозволяє виплачувати доплати військовослужбовцям, що знаходяться на території активних бойових дій.

Нагадаємо, двічі на місяць обласні адміністрації подають пропозиції про включення громад до відповідної категорії територій в залежності від обʼєктивних обставин за критеріями. Мінімум раз на місяць Мінреінтеграції видає наказ, який реєструється у Міністерстві юстиції.

У грудні 2022 - січні 2023 у певний період часу до території активних бойових дій були віднесені місто Київ, Чернігівська область, місто Чернігів, Сумська область, Суми, Запорізька область, Запоріжжя.

Читайте також

1