Словацькі перевізники заблокували кордон з Україною

Словаки вирішили підтримати вимоги польських колег
Словацькі перевізники заблокували кордон з Україною
кордон
21 Листопада 2023, 19:50
читать на русском

На території Словаччини перевізники розпочали блокаду пункту перетину кордону з Україною "Вишнє Нємецьке".

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

"За інформацією, що надійшла від Прикордонної поліції Словацької Республіки, сьогодні з 13.30 розпочалося блокування руху для вантажного автотранспорту, що рухається на напрямку словацького пункту пропуску "Вишнє Нємецьке", суміжному з українським пунктом пропуску "Ужгород", – йдеться у повідомленні.

Акцію ініціювала і проводить Спілка перевізників Словаччини. Про терміни блокування не повідомляється, хоча не виключається, що такі дії словацьких перевізників можуть бути довготривалими.

Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі словацькими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускати через кордон.

Прикордонники також повідомили, що на даний час на території Словаччини перед пунктом пропуску "Вишнє Нємецьке" в напрямку України перебуває близько 300 вантажних транспортних засобів.

Пропуск легкового автомобільного транспорту та автобусів здійснюється в штатному режимі.

Нагадаємо, минулого тижня представники Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) на годину заблокували пункт перетину кордону з Україною "Вишнє Нємецьке" зі словацького боку, висловивши солідарність із польськими мітингарями.

Польські перевізники з 6 листопада перекрили три пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС. Раніше перевізники в Польщі обмежувались одним пунктом пропуску, а тепер планують перекрити усі наявні в’їзди з України. Через страйк черги на виїзд з України розтягнулися на кілометри. Кілька українських водіїв померли у чергах.