"Слуга" Беленюк разом з двома іншими спортсменами вийшли у півфінал Олімпійських ігор

Півфіналістів визначали за підсумками двох раундів
Важливо
"Слуга" Беленюк разом з двома іншими спортсменами вийшли у півфінал Олімпійських ігор
Жан Беленюк (фото: УНІАН)
3 Серпня 2021, 11:12
читать на русском

До півфіналу Олімпійських Ігор в Токіо пройшли три українські борці, зокрема Ірина Коляденко, Жан Беленюк та Парвіз Насібов.

Як повідомило Суспільне, Насібов та Беленюк представляють Україну у греко-римській боротьбі у вазі до 67 кг та до 87 кг відповідно.  Коляденко (вага до 62 кг) стала третьою, хто представить Україну у жіночій боротьбі.

Вийшли у півфінал: як виступили спортсмени

Півфіналістів визначали за підсумками двох раундів.

22-річна борчиня у вазі до 62 кг Ірина Коляденко здобула дві перемоги у стартових раундах. У першому бою вона поступалася за кількістю балів Амінаті Аденії (2:4), але втримала її наприкінці першого періоду сутички.

Бій з вихід у півфінал був з китаянкою Жіїє Лонг закінчився схожим чином. Українка перемогла втриманням, хоча мала перевагу за балами - 4:0 перед закінченням сутички.

Водночас з представницею Киргизстану, чемпіонкою світу та переможницею останнього континентального турніру Айсулуу Тининбековою Коляденко боротиметься з вихід у фінал.

Парвіз Насібов - 22-річний український борець греко-римського стилю (до 67 кг). Він приклав чимало зусиль, аби вийти у півфінал. У першому раунді Насібов за очками переміг представника Данії Фредріка Б'єрхууса (5:1), після чого натрапив на борця з ОКР Артьома Суркова.

Зазначається, що Сурков чотириразовий призер чемпіонатів світу та був одним з претендентів на "золото" Олімпіади. Сутичка розпочалась з того, що Насібов втратив очко, потім вийшов на прийом на Суркову (за нього мав отримати два бали), який не зарахували судді.

Вирішальним стало очко, яке здобув Насібов за активність, саме воно відкрило йому шлях у півфінал. Там спортсмен боротиметься з представником Єгипту Мохаммедом Ібрагім Ель-Саєдом.

Жан Беленюк - срібний призер Ріо-де-Жанейро, 30-річний український борець греко-римського стилю (до 87 кг) та народний депутат України від "Слуги народу". У першому раунді боровся з представником Сербії Зурабі Датунашвілі. Для українця це був реванш за поразку на Євро-2021.

Перший період Датунашвілі програв Беленюк та віддав одне очко іноземцю. Але в наступному періоді здобув три очки. Цієї переваги вистачило для того, щоб виграти сербця.

У чвертьфіналі Беленюк зустрівся з алжирцем Башидом Сід Асара, який є триразовим чемпіоном Африки та чемпіоном Африканських Ігор-2019. У спортсменів була рівна кількість балів, але тому, що Беленюк отримав очко останнім - саме він пройшов у півфінал.

Там він боротиметься з хорватом Іваном Гуклеком, який є переможцем світового відбіркового турніру на Олімпійські Ігри.

Коли буде півфінал

У вівторок, 3 серпня, у вечірню сесію відбудуться півфінальні сутички за участі українських борців. А 4 серпня - фінал або сутичка за бронзу.

Також у бронзовому фіналі змагатиметься українська борчиня Алла Черкасова з японкою Сарою Дошо.

Нагадаємо, що Україна здобула першу срібну медаль на Олімпіаді у Токіо: плавець Михайло Романчук став віцечемпіоном Олімпійських ігор-2020.

Читайте також