"Слуга" Гетманцев анонсував зменшення штрафів на 90% за відсутність касових апаратів

Жодної перевірки ФОПів у січні з приводу невидачі чеків не було
"Слуга" Гетманцев анонсував зменшення штрафів на 90% за відсутність касових апаратів
Гетманцев Данило (фото: facebook.com/d.getmancev)
11 Лютого 2022, 12:59
читать на русском

З 1 січня 2022 року касові апарати стали обов'язковими майже для всіх ФОПів. Але у січні були збої в роботі системи програмних РРО, перевірка здавання чеків підприємцями не проводилася і штрафи ФОПам не виписувалися.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, жодної перевірки ФОПів у січні з приводу невидачі чеків не було. Тому штрафи не нараховані за січень. Гетманцев наголосив, для того, щоб зняти будь-які питання, штрафи за січень будуть скасовані загалом.

Він також уточнив, що штрафи будуть скасовані в лютому-березні, коли парламент зможе поставити це питання на голосування.

У лютому або в березні, коли зможемо поставити це питання на голосування. Я буду працювати над цим. Буду просити депутатів проголосувати за це. Можна різне про мене говорити, але я ніколи не обманюю. Ані ФОПів, ані будь-кого іншого. Всім говорив про свою позицію з самого початку. І якраз позиція скасувати штрафи за січень у мене є. І є позиція істотно знизити на 90% штрафи на весь рік для тих, хто встановив РРО, - заявив Гетманцев.

Нагадаємо, що голова комітету Верховної ради з питань фінансів Данило Гетманцев вважає, що Верховна Рада не планує відтерміновувати запровадження касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

Читайте також