"Слуга народу" сфальсифікував інформацію про тюрму за брехню в деклараціях

Цей законопроєкт не ставився на розгляд
"Слуга народу" сфальсифікував інформацію про тюрму за брехню в деклараціях
Денис Монастирський (Фото: Слуга народу)
7 Квітня 2021, 18:01
читать на русском

Центр протидії корупції вважає, що депутат від "Слуги народу" Денис Монастирський сфальсифікував рішення комітету щодо законопроєкту про тюрму за брехню в деклараціях.

Про це повідомляє пресслужба ЦПК.

4 березня Монастирський звернувся листом до спікера Дмитра Разумкова із проханням відправити законопроект 4651 (яким посилюється відповідальність за брехню в декларації), до Венеціанської комісії для отримання їхнього експертного висновку. Однак такого рішення профільний комітет щодо законопроєкту не приймав, - йдеться у повідомленні.

Монастирський писав, що на засіданні 3 березня (протокол №62) Комітет з питань правоохоронної діяльності розглянув вказаний законопроєкт та вирішив рекомендувати ВР прийняти його в першому читанні за основу.

Читайте також

Після цього листа, 12 березня Разумков звернувся до президента Венеціанської комісії з проханням надати експертний висновок щодо цього законопроєкту.

Але ЦПК наголошує, що на засіданні правоохоронного комітету 3 березня питання про направлення законопроєкту 4651 до Венеціанської комісії на голосування не ставилось.

Нагадаємо, що на засіданні 3 березня обговорювали три законопроєкти щодо брехні у декларації, але по жодному з них не ставилось на голосування питання про направлення до Венеціанської комісії.