"Слуги народу" збираються бунтувати проти ОП: що відомо

Депутатів позбавили можливості впливу на будь-які процеси у їхніх виборчих округах
Головне
"Слуги народу" збираються бунтувати проти ОП: що відомо
Юлія Яцик
27 Жовтня 2022, 17:31
читать на русском

У провладній партії "Слуга народу" зріє бунт – депутати незадоволені, бо вважають, що Офіс президента не цінує їхню роботу та позбавив впливу в округах.

Про це в інтерв’ю "Главкому" розповіла мажоритарна депутатка Юлія Яцик, обрана по 79 округу Запорізької області, яка покинула партію президента.

"Є певне незадоволення тим, що депутатів не чують, а Офіс президента досі ставиться, до них, як до людей, які зайшли до Ради на рейтингу президента. Зокрема, й до мажоритарників, які опікуються своїми округами, багато допомагають і населенню, і військовим, їх просто у притул не бачать як суб’єктів, ставлячи на один рівень з якимись неробами", – пояснила Юлія Яцик.

За словами колишньої "слуги", депутати зараз не можуть коштом "соцеконому" (субвенції з бюджету на соціально-економічний розвиток) допомагати своїм округам, їх позбавили можливості впливу на якісь процеси в області, коли більшість повноважень перейшла до голів обладміністрацій або військово-цивільних адміністрацій.

"Статус депутата знівелювався, і не за власною ініціативою, а тому, що це зробив Офіс президента, всіх урівнюючи під одну гребінку. Голосуйте, як сказали, – і все", – упевнена народна обраниця.

Нагадаємо, народна депутатка Юлія Яцик 25 жовтня заявила, що написала заяву про вихід з політичної партії "Слуга народу". Натомість вона продовжить брати участь у діяльності добровольчого формування територіальної громади та залишиться на посаді радника командира 110 Запорізької окремої бригади територіальної оборони.

Читайте також