Смерть туристів у Карпатах: у поліції повідомили про можливу причину вибуху

У багатті міг здетонувати снаряд часів війни
Смерть туристів у Карпатах: у поліції повідомили про можливу причину вибуху
Вибух багаття у Карпатах Фото: zk.npu.gov.ua
16 Вересня 2021, 12:49
читать на русском

Закарпатська поліція повідомила основну причину вибуху у Карпатах, внаслідок якого загинули двоє туристів та четверо отримали травми.

За даними правоохоронців, за попередньою інформацією, в горах на Рахівщині вибухнув снаряд часів Першої світової війни.

У поліції нагадали, що вночі 15 вересня мешканка Івано-Франківщини повідомила правоохоронцям, що її чоловік став свідком вибуху у горах на Рахівщині.

За викликом прибули рятувальники та слідчо-оперативна група поліції. За результатами першочергових слідчих дій встановлено, що на полонину Григорів, що на горі Кукол, на власних авто приїхала група туристів з Івано-Франківської області. Загалом було 12 людей, серед яких двоє дітей віком 2 та 5 років, - йдеться у повідомленні.

Стало відомо, що на місці відпочинку туристи розмістили намети та почали розводити багаття. Невдовзі на тому місці, де відпочиваючі розвели вогнище, пролунав вибух, внаслідок якого двоє осіб, які сиділи біля вогню, загинули на місці події, ще п’ятеро госпіталізовані до лікарні з травмами різного ступеню важкості та контузіями. Діти не постраждали.

Відомо, що на вказаній території, де відпочивали туристи, проходила Лінія Арпада. На місці події виявлено вибоїну, що виникла внаслідок вибуху, та уламки металу з корозією, схожі на уламки снаряду часів Першої світової війни, - кажуть у поліції.

Нагадаємо, 15 вересня у Карпатах під час відпочинку в горах загинули двоє туристів, а четверо отримали травми внаслідок вибуху, який стався у той момент, коли вони розвели багаття.

Читайте також