Сніг, похолодання та грози: синоптики про погоду на кінець листопада

Циклон Benedikt зумовить погіршення погодних умов
Сніг, похолодання та грози: синоптики про погоду на кінець листопада
Сніг, зима (Фото: Pixabay)
28 Листопада 2021, 17:09
читать на русском

У понеділок, 29 листопада, в Україні активний циклон Benedikt зумовить складну погоду в більшості областей. Очікуються грози та сніг одночасно.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко.

За її інформацією, холодний атмосферний фронт зумовить різні повітряні маси в межах України - на Заході, частково на Півночі та в Центрі тилова частина холодного фронту принесе низьку температуру повітря, тому в цих регіонах дощ змішуватиметься зі снігом.

А на Сході, Півдні та в центральних областях, прилеглих до східної частини, перед фронтом буде тепло, до +10+15, на Півдні до +18 градусів, тому там йтимуть дощі, місцями навіть сильні. І - увага - можливі грози, - каже вона.

Також синоптиця попередила мешканців України про сильний вітер. Інколи він буде штормовим.

У Києві завтра ще порівняно тепло, столиця опиниться приблизно посередині двох протилежних повітряних мас, буде близько +7 градусів. Обережно, рвучкий вітер. Дощ у понеділок у столиці більш можливий надвечір з переходом у сніг. Так що завтра після роботи ситуація на дорогах буде складною - подумайте, чи варто їхати автомобілем, - пише Діденко.

За її словами, відчутне похолодання очікується  у вівторок, 30-го листопада.

Нагадаємо, у грудні погода буде близькою до кліматичної норми, аномальних опадів та температур в Україні в перший місяць зими не очікується.

Читайте також

1