Сонячна субота та дощова неділя очікують на українців в останній вікенд вересня

1 жовтня до України прийде похолодання
Сонячна субота та дощова неділя очікують на українців в останній вікенд вересня
Погода, природа, гори Фото: Даня Солоденков для Парламент.UA
30 Вересня 2023, 07:07
читать на русском

В суботу, 30 вересня, в Україні буде тепло та сухо. Але ввечері можливі дощі в декількох регіонах, які стануть провісником похолодіння та атмосферного фронту, який прийде вже в неділю, 1 жовтня.

Про це йдеться у прогнозі синоптика Наталки Діденко у Facebook.

"У суботу повсюди в Україні очікується суха тепла погода. Протягом дня +23....+28 градусів", - розповіла вона.

Водночас за даними синоптика, ввечері "покаже носа" з Польщі атмосферний фронт на Волині, у Львівській області та Закарпатті там можливий незначний дощ.

У Києві в суботу буде сухо тепло, сонячно, +25 градусів.

У неділю, 1 жовтня, прийде холодний атмосферний фронт і зумовить в західних, північних областях, на Вінниччині, Черкащині та в Кропивницькому з районами місцями невеликі дощі.

"На сході, півдні, на Полтавщині та Дніпропетровщині в неділю втримається суха сонячна погода. Температура повітря після тривалого тепла 1 жовтня знизиться, +16....+20 градусів", - розповіла Діденко.

Як зазначила синоптик, з іншого боку, південь, схід, значна частина центру в неділю ще "побудуть серед літніх" - +23.....+28 градусів.

У неділю в столиці побільшає хмар, є ймовірність невеликого дощу.

Нагадаємо, жовтень 2023 в Україні очікується помірно теплим та з невеликою кількістю опадів. З початком місяця температура знизиться, у другій декаді стане ще холодніше - вночі будуть заморозки. У третій декаді місяця температура трохи підвищиться та збільшиться ймовірність опадів.

Читайте також

1